call Puhelin
Perus
navigation Sijainti
Plus
email Sähköposti
VIP
  • Kuntokeskus Kunto Ykkönen Energym Oulu Kuntosali

Terveyttä ja hyvinvointia kuntosaliharjoittelun avulla

Kuntosaliharjoittelu on yksi tehokkaimmista harjoitusmuodoista ja sen tutkitusti laajat terveyshyödyt näkyvät nopeasti, eivätkä myöskään katoa ikääntyessä. Kuntokeskus Kunto Ykkösen salilta löytyy laadukkaat ja helppokäyttöiset laitteet monipuoliseen kuntoiluun, sekä asiantunteva henkilökunta valmiina auttamaan ja opastamaan toimiston aukioloaikoina arkisin klo 11 – 18. Meiltä saat tekniikkaopastuksen, laiteopastuksen ja juuri sinulle sopivan saliohjelman.

Kuntosali on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Voit tulla harjoittelemaan aina kun se sinulle parhaiten sopii!

Kuntokeskus Kunto Ykkönen on toiminut jo yli 30-vuotta Oulun keskustan tuntumassa. Meillä on siis pitkäaikainen kokemus kuntosalitoiminnasta sekä asiakkaiden ohjauksesta. Jokaisen asiakkaan tarpeet ja tavoitteet ovat aina erilaisia ja tämän vuoksi räätälöimme sopivat saliohjelmat jokaiselle asiakkaallemme taustatietojen sekä toiveiden pohjalta – tietenkin vastuullisesti ammattitaidolla!

Huom! Voit ottaa oman PT:n mukaan toimiston aukioloaikoina maksutta!

Meille juuri sinä olet asiakkaana tärkeä ja pyrimme takaamaan sinulle parhaat lähtökohdat kuntosaliharjoittelun aloittamiseen, siinä kehittymiseen ja tavoitteidesi saavuttamiseen.

 

Ikääntyvien kuntosaliharjoittelu

Lihasvoiman merkitys korostuu erityisesti ikääntyneiden kohdalla. Ikääntymisen myötä lihasvoima katoaa ellei sitä pidä yllä. Pikkuhiljaa huomaat heikentyneen lihaskunnon aivan normaaleissa koti ja arkiaskareissa. Rappuset eivät suju enää yhtä ketterästi kuin ennen ja kauppakassikin painaa tavallista enemmän. Lääketiede ja lääkkeet eivät ole ratkaisu heikentyneeseen lihaskuntoon. No mistä sitä apua sitten saa? No kuntosalilta tietenkin. Lihasvoimaharjoittelulla voidaan estää tai ainakin hidastaa lihasvoiman menetystä tehokkaasti, sillä kyky lisätä lihasmassaa ja voimaa säilyy koko eliniän.

Vaikutukset painonhallinnassa sekä hartia- ja selkävaivoissa.

Tiesitkö, että kuntosaliharjoittelu on yksi tärkeimmistä harjoittelumuodoista myös painonhallinnassa!

Perusaineenvaihdunta hidastuu ikääntymisen myötä, mutta kuntosaliharjoittelun avulla voidaan parantaa sen toimintaa. Säännöllinen liikunta ylläpitää ja lisää perusaineenvaihduntaa erityisesti silloin, kun liikunnan seurauksena kehon lihasmassa kasvaa.

Rasvan osuus kehossa pienenee ja tapahtuu mahdollisesti toivottua terveysvaikutteista painon putoamista tai painon pysymistä terveydelle edullisella tasolla. Jumitukset ja kolotukset pysyvät poissa, kun kehoa kannattelee terve ja tasapainoinen syvien ja pinnallisten lihasten tuki.

Selkäongelmien ennaltaehkäisyssä sekä korjaamisessa keskitytään painoharjoittelun ohella erityisen tärkeiden syvien lihasten aktivointiin ja harjoitteluun.

Nuoret

Kuinka nuorena kuntosaliharjoittelun voi aloittaa? Nuorten kehittyminen on hyvin yksilöllistä, mutta yleensä kuntosaliharjoittelun voi aloittaa 15 – 16 vuoden iässä.

Lihasten kunnolla on ratkaiseva merkitys terveydelle, mutta kuntosaliharjoittelun hyödyt eivät jää pelkästään siihen. Säännölliset elämäntavat ovat keskeinen osa kuntosaliharjoittelua. Treenin lisäksi rutiiniin kuuluu myös se, että syödään ja nukutaan säännöllisesti, jotta kuntosaliharjoittelu tuottaa toivottua tulosta mahdollisimman tehokkaasti.

Harjoittelu on hyvä aloittaa rauhallisesti ja hyvällä opastuksella.

Kunto Ykköseltä saat tekniikkaopastuksen, laiteopastuksen ja juuri sinulle sopivan saliohjelman.

Lapsiparkki

Meiltä löytyy myös lapsiparkki yli 3-vuotiaille lapsille. Voit jättää lapsesi leikkinurkkaukseen treenisi ajaksi.

Lapsiparkista löytyy mukavaa tekemistä ja viihdykkeitä, kuten värityskirjoja, palapelejä, satukirjoja jne.