Kuntosali

Kuntosali on avoinna vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Voit tulla harjoittelemaan aina kun se sinulle parhaiten sopii!

Ensimmäinen kuntosaliohjelma sekä laiteopastus sisältyvät määrä- ja kausikorttien hintaan (kortti leimataan myös ohjauskerralla).

Ohjelmien jatkopäivityksestä peritään hinnaston mukainen maksu. Varaa aikasi laiteopastukseen käymällä paikan päällä tai soittamalla 044-700 55 66.

Huom! Voit ottaa oman PT:n mukaan toimiston aukioloaikoina.

Kuntokeskus Kunto Ykkönen on toiminut jo melkein 30 vuotta Oulun keskustan tuntumassa. Meillä on siis pitkäaikainen kokemus kuntosalitoiminnasta sekä asiakkaiden ohjauksesta.
Kantavana liikeideana on tarjota kaikille asiakkaillemme ammattitaitoista kuntosaliohjausta sekä harjoitusohjelmien suunnittelua. Jokaisen asiakkaan tarpeet ja tavoitteet
ovat aina erilaisia ja tämän vuoksi räätälöimme saliohjelmat jokaiselle asiakkaallemme hänen antamiensta taustatietojen sekä toiveiden pohjalta – tietenkin vastuullisesti ammattitaidolla!


previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

Vaikutukset painonhallinnassa sekä hartia- ja selkävaivoissa.

Tiesitkö, että kuntosaliharjoittelu on yksi tärkeimmistä harjoittelumuodoista painonhallinnassa! Menneinä vuosikymmeninä painonhallintaa kutsuttiin virheelisesti laihduttamiseksi
ja ihmiset kärsivät jatkuvasta näläntunteesta, väsymyksestä ja huonosta olosta. Painoharjoittelun ajateltiin olevan vain ”bodarien” hommaa, eikä sitä mielletty sopivaksi eteenkään
naisille tai ikääntyville henkilöille. Lenkille lähdettin tyhjällä vatsalla ja kaloreiden kulutus ja puntarin tuijotus olivat ainoita mittareita liikunnan tehokkuudelle. Tuloksena oli se,
että paino kyllä putosi, mutta lihaksen määrä kehossa väheni. Rasvakudoksen määrä kehossa pysyi kuitenkin lähes samana tai jopa nousi! Kun alettiin jälleen dieetin tai laihdutuskuurin jälkeen syömään normaalisti, kilot tarttuivat entistä helpommin ja lujemmin vyötärölle. Lihasmassan pienentymisen seurauksena perusaineenvaihdunta hidastui ja erilaiset niska-hartia ja selkäkivut pahenivat, koska tukilihaksistoa ei ollut enää riittävästi ylläpitämään kehon normaalia asentoa.

Kuntosaliharjoittelulla saadaan luustolihaksen määrä kasvamaan ja näin lisättyä mm. perusaineenvaihduntaa. Perusaineenvaihdunta toimii luonnollisesti koko ajan, 24 tuntia vuorokaudessa. Sillä on suurin merkitys energiankulutuksessa. Säännöllinen liikunta ylläpitää ja lisää perusaineenvaihduntaa – erityisesti silloin kun liikunnan seurauksena kehon lihasmassa kasvaa.

Rasvan osuus kehossa pienenee ja tapahtuu mahdollisesti toivottua terveysvaikutteista painon putoamista tai painon pysymistä terveydelle edullisella tasolla. Jumitukset ja kolotukset pysyvät poissa, kun kehoa kannatelee terve ja tasapainoinen syvien ja pinnallisten lihasten tuki.

Selkäongelmien ennaltaehkäisyssä sekä korjaamisessa keskitytään painoharjoittelun oheella erityisen tärkeiden syvien lihasten aktivointiin ja harjoitteluun.
Lue lisää syvien lihasten Syli-harjoittelusta ryhmäliikuntatuntien puolelta.

Ikääntyvien kuntosaliharjoittelu

Lue 60+ liikuntaosiosta, miten painoharjoittelu vaikuttaa mm. ikääntyvän ihmisen tasapainoon, painonhallintaan sekä toimintakykyyn ratkaisevan positiivisesti!

Nuoret

Usein kysytään kuinka nuorena saliharjoittelun voi aloittaa. Yleensä noin 15-vuotias nuori kykenee harjoittelemaan yleisiä kuntosalisääntöjä ja ohjeita noudattaen,
sekä hänen lihaksistonsa on valmis pitkillä sarjoilla ja kevyillä vastuksilla tehtävään painoharjoitteluun. Nuoret kehittyvät hyvin eriaikaisesti,
joten voit tulla juttelemaan paikan päälle, jos et ole täysin varma, onko aloitusajankohta oikea!

Lapsiparkki

Voit jättää yli 3-vuotiaat lapsesi henkilökuntamme valvontaan toimiston aukioloaikoina. Lapsiparkista löytyy pientä viihdykettä, kuten mm. värityskirjaa, palapelejä, satukirjoja jne.